wtorek, 16 kwietnia 2013

Kolejna inspiracja kulinarna - nieświąteczna

Wczoraj nie miałam pomysłu na szybką kolację - i nagle olśnienie : w lodówce mam ciasto francuskie:)

Dla 2 osób

1. posmarować oliwą foremkę
2. Ułożyć ciasto
3. Masa : 2 jajka, 5 plastrów szynki parmeńskiej pokrojonej (jak nie ma w lodówie może być każda chuda wędlina), drobno posiekany szczypiorek, pietruszka zielona (jak kto lubi każde inne zioła), do tego trochę śmietany, posolić popieprzyć.
4. Wylać na ciasto.
5. Zamknąć masę warstwą ciasta.
6. Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem
8. Piec w piekarniku 25-30 min w temperaturze 180 stopni.
9. podawać z zielonymi dodatkami lub ogórkami made by Żaba
:)

Smacznego


5 komentarzy:

  1. Brzmi smakowicie:)))) sprobuje zrobic na weekend:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste, szybkie, smaczne i daje pole do pięknego podania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ten Maciek przez to,że go tak dobrze karmisz to musi stale odśnieżać!Asia

    OdpowiedzUsuń
  4. Już nie odśnieża - wiosna panie sierżancie :)

    OdpowiedzUsuń